logo 1

  • Masao
  • Jos
  • 3
  • 4

Over onsmarianne-foto-1-juni-licht-ph-L1000483

OPTIEK&MODE magazine, gestart in 1986, geeft informatie over mode, trends en design in de internationale optiekbranche. Optiek&Mode richt zich op exclusiviteit, op avant-garde en design. De lezer vindt achtergrondartikelen over brillenmerken en indrukwekkende optiekzaken, interviews met brildesigners, en aktueel nieuws en trends van optiek- en modebeurzen in Milaan, Parijs en M√ľnchen. De bril is de laatste jaren een mode-accessoire geworden. Vandaar dat ook internationaal modenieuws, accessoires en parfum een belangrijk onderdeel van het blad uitmaken. Alles zoveel mogelijk gerelateerd aan brillenmerken. OPTIEK & MODE magazine is essentieel voor de optiekbranche, maar wordt  ook gelezen door mensen met een passie voor brillen.
 
 
Historiecover1_480
 
Auteur en journaliste Marianne Niederer, die zich ook bezighield met het redigeren van tijdschriften en boeken, en het schrijven van teksten en regie voor theater, startte in 1986
haar uitgeverij Comma Publishing (vh Amber Productions). Haar eerste zelfstandige tijdschrift  was Optiek&Mode magazine.
Dit magazine ging van start in september 1986, geboren uit de behoefte van importeurs van exclusieve brillenmerken die in de Trade Mart in Utrecht hun domicilie hadden. Belangrijkste uitgangspunt was om de (technisch opgeleide) opticien te informeren over de nieuwste trends op brillenmodegebied en extra informatie over de merken te geven in achtergrondartikelen en interviews met designers. Maar het blad werd en wordt ook verspreid bij kapsalons, boutiques, wachtkamers van ziekenhuizen en oogartsen.
 
Uitgeverij Comma Publishing
 
*   Optiek&Mode magazine
*   Shops Limited magazine
*   Het uitgeven, schrijven en redigeren van
(kunst)boeken en catalogi
 
Schermafbeelding_2011-01-06_om_14.38.26
 galerie-bordje_afbeelding
 
 
 
 
 
Galerie Rehorst

Samen met haar man Chris Rehorst, kunst- en architectuurhistoricus, is Marianne eigenaar van Galerie Rehorst: galerie van 20e eeuwse en hedendaagse kunst en design. Deze is tevens gevestigd in de Regentesselaan 10 te Den Haag.
 

BOEKEN_GERARD_COLJE